Esittely – Kennel Sökövintin

  Esittely

  vuokko-tapio-ja-sokovintinSökövintin kennelnimi on myönnetty vuonna 1974 Vuokko Kääriäiselle. Kennelnimi tulee Espoon kaupunginosan Soukan (Sökö) nimestä, missä Tapio ja Vuokko Kääriäinen tyttärineen tuolloin asuivat. Kasvattajakurssin Vuokko on käynyt vuonna 1974. Ja on saanut kasvaustyöstään Kennelliiton myöntämän Vuolasvirtapalkinnon (nro 159) vuonna 1987. Ensimmäinen whippet tuli perheeseen vuonna 1970.

  Tyttäret kävivät kasvattajan peruskurssin vuonna 2001 ja vuonna 2004 tapahtui sukupolvenvaihdos ja Vuokko siirsi Sökövintin kennelnimen tyttärilleen Marjaanalle ja Marja-Liisalle.

  Vuonna 2021 siirtyi Marja-Liisa pois kasvattajuudesta.

  Jalostuksessa pyrimme luonteiltaan ja rakenteiltaan terveisiin, nopeisiin, hyviin sekä erinomaisiin rotunsa edustajiin. Tähän tarvitaan tietoa, taitoa ja jonkin verran myös tuuria. Olemme keränneet geenipankkiin vuodesta 2007 lähtien kasvateistamme näytteet sekä kasvattiemme sukutauluissa olevista koirista, myös ulkomaalaisista. Tällä hetkellä geenipankissa on jo toistasataa näytettä. Lisäksi terveystarkastamme jokaisen jalostukseen käyttämämme suomalaisen uroksen ja nartun. Jalostukseen käytämme vain terveiksi tutkittuja vanhempia.

  Arvostamme puhdasta koira-urheilua. Olemme tätä tukeaksemme lahjoittaneet rahaa ratawhippettien doping-testausta varten vuonna 2004.

  4631_90684308555_4875258_nPentujen kotien valinnassa on tärkeintä löytää eläinrakas koti. Haluamme aina tutustua pennun tuleviin omistajiin etukäteen. Pennun päästessä kotiin, missä häntä pidetään perheenjäsenenä ja jossa vielä harrastetaan, on sillä nautinnollinen, elämisen arvoinen elämä, sillä whippet on luotu liikkumaan.

  Sökövintin sukupuu on yli neljäkymmentä vuotias, juoksujuuriltaan vahva ja sellaisena haluamme sen myös pysyvän. Linjoissamme on edelleen kantanarttumme Seristina.

  Vuokko ja Tapio Kääriäinen
  Marjaana  & Tony Siltanen
  Marja-Liisa ja Bjarne Foxell